Halloween-ul a trecut, dar oamenii inca poarta masti!

Mask-WOmanSadHappyBlackWhiteBrownEyeFaceOffCred ca titlul spune totul. Toti ne ferim de oamenii falsi si din pacate acestia sunt din ce in ce mai multi. Toata lumea se plange de acestia, dar..nimeni nu s-a intrebat vreodata: Oare eu sunt fals?

Pai….sa vedem: Spunem tot timpul ceea ce vrem cu adevarat sa spunem? Nu, deci, falsitate. Ne imbracam tot timpul cum vrem? (de ex. Daca mie imi place un anumit stil , nu pot sa-l port pentru ca rade lumea de mine)Nu,deci…falsitate.  Mi-e frica sa-mi spun parerea, pentru ca vor rade ceilalti? Da….again falsitate. Dar daca ne luam dupa aceste criterii toti oamenii sunt falsi. So… ce inseamna “a fi fals”?

Ne gandim la noi ca suferim din cauza oamenilor falsi. Dar oare ce simt oamenii falsi? De ce aleg ei drumul asta? Sincera sa fiu mi-e foarte mila de ei. Sunt trei categorii:

1.Cei care au suferit iar acumi isi ascund fata aceea minunata sub o masca dura, de care sa-ti fie teama.

2. “Mata blanda care zgaraie rau”. Se arata cuminti, la locul lor, dar de fapt sunt niste maimute in corpul unor papusi.

3. Cei care vor sa fie foarte populari de aceea sunt gata sa renunte la tot.

Acum as vrea sa vorbim despre prima categorie (pentru ca despre ultimele doua tot ati auzit, si v-ati plictisit deja).

Poate nu cunoaştem ceea ce suntem noi cu adevarat, neavând răspunsuri, încercam să ne cautam un comportament. Uneori alegerea nu este corecta, altfel se creaza falsitatea. Alţii şi-o creează pentru a opri rautatea oamenilor sa ajunga la “punctual lor slab”. Auzim pe acestia spunand : “Oamenii se asteapta la bine de la tine. Daca dai acest bine, vor astepta si mai mult, si mai mult…pana la epuizare. Asa ca… de ce sa nu le oferi oamneilor rau? Astfel se vor multumi daca vor vedea doar o farama de bine. Doar asa poti fi bun pentru oameni” Sincera sa fiu, am folosit de multe ori aceasta replica. Secretul este ca… trebuie sa stii cand sa spui : Stop! Gata… ajunge. Sub nici o forma nu trebuie sa trecem in cealalta extrema. Daca am fi toti oamenii asa? Okay, recunosc. Daca alegi drumul asta poate o vei “duce bine” un timp..dar dupa? Ce o sa faci cand lumea te va crede o persoana dura si se va comporta cu tine ca atare. Vei putea rezista unei asemenea presiuni? Uite de aici vine si disperarea. Asa ca fii tu insuti! Fa-ti curaj sa spui STOP . Nu te gandi la ce vor spune ceilalti..ei nu gandesc asa.  Nu lasa pe altii sa profite de tine la maxim, uneori daca esti bun prea mult lumea de va crede prost. Atunci tu vei face orice sa schimbi parerea lumii si astfel vei deveni fals. Deci???? Fati curaj!

Forever with you,

Raffy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s