Muzica

boy-girl-guitar-music-road-sitting-Favim.com-50115_largeArta de a exprima sentimente și idei cu ajutorul sunetelor combinate într-o manieră specifică. 2, Știință a sunetelor considerate sub raportul melodiei, al ritmului și al armoniei. 3. (Adesea fig.) Creație componistică, melodie, cântec; p. ext. executare sau audiere a unei compoziții muzicale. ◊ Expr. (Fam.) A-i face (cuiva) muzică = a-i face (cuiva) gălăgie, scandal. 4. Orchestră. ◊ Muzică militară = fanfară. Muzica sferelor = pretinse sunete bizare emise de vânturile solare și de pulsațiile corpurilor planetelor; cântecul planetelor. – Din lat., it. musica, fr. musique, germ. Musik.
Credeţi că aceasta este definiţia completă a muzicii? Aşa am crezut şi eu…la prima vedere… Însă muzca este mult mai mult! Se spune că… atunci când zâmbetul soarelui s-a întâlnit cu lacrima lui s-a născut muzica
Muzica este mult mai mult decât ceva ce asculţi când te plictiseşti sau când nu ai altceva de făcut. La fel cum pruncii se nasc cu nevoia de a fi iubiţi şi aceasta nu dispare niciodată ( spunea o vorba) la fel si noi. o data ce am luat ” virusul” nu poate trece macar o zi fără să asculţi măcar un cântec, chiar dacă nu îţi dai seama. Atunci… ce este muzica?

Voi raspunde cu o altă întrebare.. ce este iubirea? ce este tristeţea? ce este melancolia? Ce este viaţa fără muzică? Imaginaţi-vă pentru o clipă că mergeţi printr-o pădure şi nu auziţi nici trilul păsărilor, nici murmurul izvorului nici “poc-pocul” ciocănitorii.
Ludwig van Beethoven spunea că muzica este graiul sufletului. Ea stârneşte în noi, nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde.

Forever with you,

Raffy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s